fbpx

Onze workshops

Bevallingsworkshop 18 december avond

€79

Deze workshop start om 18:00 uur

Meer informatie vind je onder het kopje bevallingsworkshop

Bevallingsworkshop 22 januari avond

€79

Deze workshop start om 18:00 uur in het Zwanger & Gezin centrum

Meer informatie vind je onder het kopje bevallingsworkshop

Bevallingsworkshop 12 februari avond

€79

Deze workshop start om 18:00 uur bij verloskundigenpraktijk Hoogeveen

 

Meer informatie vind je onder het kopje bevallingsworkshop

Bevallingsworkshop 19 maart avond

€79

Deze workshop start om 18:00 uur bij verloskundigenpraktijk Hoogeveen

 

Meer informatie vind je onder het kopje bevallingsworkshop

Bevallingsworkshop 23 april avond

€79

Deze workshop start om 18:00 uur bij verloskundigenpraktijk Hoogeveen

 

Meer informatie vind je onder het kopje bevallingsworkshop

Online bevallingsworkshop

€50

Ben jij je bewust van het belang van een goede voorbereiding op je bevalling? En ben jij opzoek naar een cursus die goed bij jou en je partner past?  Wat zou jij graag willen weten voor je bevalling? En wat zou je partner voor jouw kunnen betekenen? De online bevallingsworkshop geeft jullie heel veel informatie over de bevalling en is vooral ook heel praktisch met veel tips en technieken die erg waardevol zullen zijn tijdens jullie bevalling.

Mijn wens is om jullie op zo’n manier voor te bereiden op de bevalling dat jullie ontspannen en vol vertrouwen zullen zijn wanneer de bevalling zich aandient. Dat jullie weten wat jullie kunnen verwachten, wat er gebeurd in het lichaam, maar vooral ook wat jullie zelf kunnen doen om het proces van bevallen positief te beïnvloeden!

 


Waarom zou je hem online doen?

 • Misschien vinden jullie het fijn om de workshop in eigen tijd te volgen en terug te kijken zo vaak als je wilt? Je online workshop zal 5 maanden toegankelijk blijven (het is aan te raden deze workshop te doen na je 25e week zwangerschap)
 • Sommige partners zijn gewoon echt niet mee te krijgen naar een cursus, dan is dit wel de oplossing! Want let op! Een betrokken partner bij de bevalling is ontzettend belangrijk! Het vergroot de kans dat jij je bevalling een stuk prettiger zal ervaren.
 • De online workshop is een video van bijna 2 uur! Al met al zullen jullie zeker 3 uur bezig zijn wanneer je alle oefeningen samen gaat oefenen. Hiermee krijg je absoluut dezelfde informatie als die ik geef in een groepscursus.
 • En ook wanneer je de online workshop boekt krijg een hand-out waarin je alles nog eens goed kunt nalezen!
 • Daarnaast krijg je bij de online workshop de mogelijkheid om te allen tijde contact met mij te hebben bij vragen , dit kan zowel via de mail als telefonisch!

Wat leer ik jullie allemaal?

 • Na de workshop hebben jullie een duidelijk beeld van de bevalling en de verschillende fases waar je als vrouw doorheen gaat en krijgen jullie vele tips hoe je in elke fases het beste kunt ontspannen.
 • Tijdens de workshop krijgen jullie veel oefeningen en technieken uit de Rebozo en Spinning babies principe. Dit zijn fijne (massage)techniekenom ontspanning, ruimte en balans te creëren in het bekkengebied, wat positief zal helpen tijdens de bevalling.
 • Na de workshop hebben jullie meer informatie hoe en op welke manier jullie zelf invloed kunnen uitoefenen op jullie eigen bevalling en hoe je keuzes maakt die bij jullie passen. Deze informatie zorgt ervoor dat je zelf regie kan houden op je eigen bevalproces.
 • Na de workshop weet jij precies hoe jij je kunt ontspannen tijdens de zwangerschap en hoe jouw ademhaling jou hierbij kan helpen. Dit zijn unieke ademhalingstechnieken welke gegarandeerd succes zullen hebben!
 • Na de workshop weet jou partner wat hij kan doen om er echt voor jou te zijn tijdens de bevalling, zodat het een bevalling wordt die jullie samen gaan doen.

Kortom een cursus waarin theorie en praktijk elkaar perfect afwisselen. Ik krijg vaak de reactie terug dat deze workshop aanleiding is geweest om meer samen te praten en na te denken over de bevalling en dat de partner echt meer besef heeft gekregen hoe belangrijk zijn/ haar taak is tijdens de bevalling. Hoe mooi is dat? Want bevallen doe je uiteindelijk echt samen!

 

 

Benodigdheden tijdens de cursus:

 • Fitness bal (ongeveer 60 cm)
 • (Rebozo)doek: dit kan prima een stevige handdoek/ sjaal zijn, of een stuk van een laken (ongeveer 2 meter bij 50 cm). Let wel op dat deze echt stevig genoeg is.
 • IJsklontjes voor de pijnoefening

 

Online zwangerschapslessen/yoga

€50

Online zwangerschapslessen

Niet de deur uit hoeven voor een zwangerschap les? Maar de les volgen vanuit je eigen huis, wanneer je maar wilt? En zo vaak als je maar wilt (de lessen blijven 6 maanden online staan!)

Even je eigen momentje pakken voor jezelf en je kindje in deze toch wel drukke tijden…..

Deze lessen zijn een unieke combinatie van yoga, mindfulness, hypnobirthing, theorie en ademhalingstechnieken. Elke les sluiten we af met een meditatie.


Wat krijg je?

 • 10 uur aan online lessen ( 8 lessen in totaal!)
 • Informatie over de bevalling, kort maar met diepgang, informatie die je niet snel ergens anders krijgt, maar ontzettend belangrijk is om regie te kunnen houden op je eigen bevalling. Deze informatie zal jou beeld van een bevalling veranderen en zal je kracht en zelfvertrouwen geven!
 • Heerlijke meditaties om echt te kunnen ontspannen en los te laten
 • Ik leer jou de 3 unieke ademhalingstechnieken die er voor zorgen dat jij beter kunt omgaan met de weeën en die jou helpen om te focussen.
 • De lessen verschillen in niets dan de lessen die ik live geef!  Daarnaast kun je bij vragen mij altijd mailen of bellen!

 

Welke thema’s komen aanbod:

Les 1: Verschillende soorten weeën

Les 2: Informatie over de placenta en de navelstreng

Les 3: Verschillende fases van de bevalling en hoe kom ik deze het beste door?

Les 4: Omgaan met pijn, tips en adviezen +informatie over pijnbestrijding

Les 5: Informatie over de persfase

Les 6: Leren loslaten, hoe doe ik dat dan?

Les 7: Hormonen en hoe kan ik deze beïnvloeden tijdens de bevalling?

Les 8: 40 weken + inleiden en overige interventies

 

Kosten: 6:25 per les. In totaal 50 euro voor 8 lessen. Dit is een speciale aanbieding nu ik zelf met zwangerschapsverlof ben.

 

Combi online bevallingsworkshops en zwangerschapsyoga

€75

© praktijklienke.nl

 

facebook.png
instagram.png